Ostoskassisi on tyhjä.

Hyvä kiertää myös verkossa

Tervetuloa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n verkkokauppaan! Täältä löydät uniikkeja ihanuuksia ja hyviä käyttötavaroita sekä Kierrätyskeskuksen omia uusiotuotteita.

Olet enemmän

Maapallo ei voi kovin hyvin. Tämä meitä kaikkia koskettava ja äärimmäisen epämiellyttävä totuus ei liene nykyisessä kertakäyttökulttuurissa epäselvä enää kenellekään. Olemme vyötäröä myöten suossa ja kestämätön elämäntapamme upottaa meitä koko ajan lisää. Klisee pienistä puroista ja suurista joista on täyttä totta. Jokaisella kuluttajalla on näppinsä pelissä maailman tulevaisuuden määrittelyssä ja jokainen meistä on kuluttaja. Tuntuuko raskaalta? Ainakin pitäisi tuntua. Se on nimittäin juuri se maailman paino, joka jokaisen harteilla lepää.

Kierrätyskeskus on kuitenkin täällä muistuttaakseen, että sinäkin olet enemmän. Olet enemmän kuin kuluttaja, enemmän kuin menoerä. Olet osa kokonaisuutta ja ihan joka ikisellä valinnallasi on merkitys ja seuraus. Olet mahdollisuus, ratkaisu ja ennen kaikkea tekijä – teit sitten oikein tai väärin.

Kierrätyskeskuksen kanssa oikein tekeminen on helppoa. Ottamalla Kierrätyskeskuksen osaksi kestävää arkeasi autat meitä ylläpitämään ja laajentamaan toimintaamme. Pitkäjänteinen ja monipuolinen toiminta tarkoittaa paitsi parempaa palvelua sinulle, myös valoisampaa tulevaisuutta kaikille. Käytännössä asia ei voisi olla yksinkertaisempi. Tule Kierrätyskeskukseen ja innostu: osta käytettyä, ota lainaksi, anna pois itsellesi tarpeeton, inspiroidu aarteista ja luo vanhasta uutta.

Katsokaa vaan, vielä jonain päivänä kestävä elämäntapa on arkea meillä ja muualla. Koska se on järkevää, koska se on inspiroivaa ja koska se on oikein. Ja jokainen, joka on ja haluaa olla enemmän, on Kierrätyskeskuksessa kunniavieras. Kas niin se hyvä kiertää.
 

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tarina

Alussa oli innokkaiden kansalaisjärjestöjen yhteistyö, kierrätysliike tavaranvaihtopäivineen. Näiden yllättävän suosituiksi muodostuneiden yksittäisten päivien järjestäminen kävi ennen pitkää työlääksi ja jonkinlainen organisoidumpi toiminta tuli tarpeeseen. Näin syntyi Kyläsaaren kierrätyskauppa.

 

Nyt liki 26 vuoden jälkeen - Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on kaksi kierrätystavarataloa, neljä kierrätyskauppaa, maanlaajuinen verkkokauppa, riemastuttava ympäristökouluttaja, askartelijan paras kaveri, mielikuvituksellinen sisustaja ja ainutlaatuinen vaatettaja. Kierrätyskeskus on asiakkaidensa näköinen: kaikenlainen, omanlainen, moninainen, värikäs, vilkas, kotoisa ja kovin rakastettava!


Lähellä sinua

Meitä ei välttämättä kannata verrata muihin äkkiseltään samankaltaisiin toimijoihin. Nimikin sen jo kertoo, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus toimii vain pääkaupunkiseudulla. Olemme vapaita uskonnollisista ideologioista, teemme hyvää paikallisesti ja oma lajittelukeskuksemme sekä verstastoimintamme takaavat myytyjen tuotteiden uudelleenkäyttökelpoisuuden. Meiltä ei myöskään karkaa voittoa yhtään minnekään, ei edes omistajille.

Lyhyesti sanottuna kaikki mitä tienaamme jää meille ja siirtyy hetken kuluttua jälleen teille. Saatte omanne takaisin ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista kulutustavaraa myyvinä myymälöinä, uniikkeina aarteina, ympäristökoulutuksena ja -neuvontana, maksuttomana noutopalveluna, takuuhuollettuina polkupyörinä ja sähkölaitteina, pajatoimintoina ja värikkäinä elämyksinä.

Haluamme Kierrätyskeskuksen päätyvän jokaiseen Helsingin, Espoon ja Vantaan notkelmaan. Haluamme viipyillä pääkaupunkiseutulaisten huulilla, kun he sanoittavat unelmaansa paremmasta kotikaupungista. Haluamme olla paikallisten ruokapöydässä paitsi keskusteluna, myös astioina, pöytäliinana ja ruokapöytänäkin. Sitä tarkoittaa olla aidosti paikallinen, pääkaupunkiseutulainen toimija.

 
Astinlauta uuteen

Meillä ihmiset saavat mahdollisuuden työntekoon. On totta, että Kierrätyskeskuksessa ei moni tee elämänmittaista uraa, vaan kattojemme alta löytyy kaikenlaista työhistoriaa vakitöistä tet-harjoitteluun, palkkatöistä palkattomaan. Työsuhteesta riippumatta teemme parhaamme, jotta tasavertainen kohtelu, lämmin ympäristö ja mukavat työkaverit olisivat jokaisen työntekijämme arkea.

Numerot voivat puuduttaa, mutta antavat mittakaavaa. Vuonna 2015 Kierrätyskeskus työllisti vakituisia ja määräaikaisia työntekijöitä keskimäärin 272 henkilöä kuukaudessa. Harjoittelussa, työkokeilussa ja opiskelussa meillä oli keskimäärin 140 henkeä kuukaudessa ja saman verran myös tuntityöntekijöinä. Eli meitä on yhteensä yli 400.

Emme suostu olemaan ”vaan se pakollinen duunimesta”, vaan tahdomme toimia ponnahduslautana pois pitkäaikaistyöttömyydestä, toimia kannustavan työnantajan malliesimerkkinä ja varteenotettavana vaihtoehtona kotona mätänemiselle, yksinäisyydelle, syrjäytymiselle ja ankeudelle. Olemme sosiaalinen yritys, mikä tarkoittaa sitä, että vähintään kolmannes meille tulevista on osatyökykyisiä tai pitkäaikaistyöttömiä.

 

Säilytä rakkaudella ja anna lämmöllä

Uskomme jakamiseen, lainaamiseen ja yhteisomistukseen. Ihannemaailmassa jakaisimme sen mitä voimme ja vastaanottaisimme sen mitä tarvitsemme. Vastustamme hamstraamista, mutta emme väitä tavaroiden hävityksen ja loputtoman luopumisen olevan oikea ratkaisu. Emme pyri tavarasta eroon, vaan haluamme korostaa sen merkitystä. Merkitys syntyy pitkästä iästä, monimuotoisista käyttötarkoituksista ja tunnearvosta.

Yksinkertaista: osta ajatuksella ja luovu siitä mitä et enää tarvitse, mutta varmista että se tuottaa vielä iloa muille. Huolla, tuunaa, arvosta. Säilytä se kaikkein tärkein ja vaali sitä! Sanotaan, että hautaan ei ihminen saa mitään mukaansa. Pidä siis huolta, että tärkeimpäsi jatkaa eteenpäin jälkipolvien käsissä eikä kaatopaikan roskaläjässä.

 

 
 
Mistä tuotteet tulevat?

Kaikki verkkokaupasta löytämäsi tuotteet ovat yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä käytettynä saatuja lahjoituksia.

Myös myymämme uusiotuotteet on valmistettu lahjoituksina saaduista kierrätysmateriaaleista.

Mihin rahat menevät?

Verkkokaupan tuotot käytetään Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen sekä Kierrätyskeskuksen tavoitteiden edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen. Emme jaa voittoa omistajillemme.

Kiitos kun teet hyvää!

Ostamalla kierrätystavaroita säästät luonnonvaroja ja tuet työtämme ympäristön hyväksi. Samalla autat meitä tarjoamaan uusia mahdollisuuksia vaikeassa työmarkkinatilanteessa oleville työnhakijoille. Suuri kiitos siitä!