Ostoskassisi on tyhjä.

Sydänkohtauksia


Kari Hotakaisen Sydänkohtauksia - eli kuinka tehtiin Kummisetä

"Pohjois-Helsingissä, keskellä syvintä Maunulaa, asuu Raimo Kytönen, työtön laitosmies. Hän on 35-vuotisen elämänsä aikana katsonut kaikki elokuvat, joissa aseet puhuvat ja miehet vaikenevat. Keittiössä häärii Ilona Kytömäki, joka myy huonekaluja, kasvattaa kahta lasta ja yrittää patistaa Raimoa työhön, joka tuottaisi perheelle muutakin kuin mielepahaa.

Raimon elämä vääntyy saranoiltaan, kun hän lukee lehdestä, että Kummisetä-elokuvaa tullaan filmaamaan hänen kotikonnuilleen. Filmiryhmän mukana Maunulaan saapuu elämään ja elokuvaan kyllästynyt Marlon Brando. Kun lähellä kuvataan väkivaltaista amerikkalaiselokuvaa, se on sen sortin pastakastike, josta Raimo ei voi pitää lusikkaansa erossa. Perhe, Maunula ja elokuvahistoria natisevat liitoksissaan, kun suuret luulot ottavat vallan pienestä ihmisestä.

Kun miehet tekevät elokuvaa, nainen yrittää pitää todellisuuden raiteillaan. Romaanin monumentaalisimmaksi hahmoksi, ohi Brandonkin, nousee Ilona, jonka mielestä Kummisetä-elokuvassa on yksi vika ylitse muiden: siitä puuttuu kunnon naisrooli."

WSOY, 1999, ensimmäinen painos


Yksittäistuote

Myyty
Myyty