Ostoskassisi on tyhjä.

Spede - Tommi Aitio


Tämä on kertomus miehestä, joka opetti sukupolvittain suomalaisia nauramaan. Se on tarina arkipäivää uhmaavasta mielikuvituksen lennosta ja haaveitten rohkeasta toteutamisesta. Tämä kirja kertoo Pertti " Spede" Pasasesta.

Kaikki tunsivat Speden ja kukaan ei tuntenut Spedeä. Spede tuli illasta toiseen olohuoneisiimme kuin läheisin perheenjäsen. Hän kuului kalustukseen. Mutta elämä televisioruudun ulkopuolella kuului vain Spedelle itselleen. Hän oli valtakunnan julkisin erakko.

Oli Pertti ja oli Spede. Mutta milloin Pertistä tuli Spede? Veikö elämänmittainen roolityö koko miehen? Vai oliko Spede sittenkin loppuun saakka Pertti, viaton savolaispoika Kuopiosta?

Kirjassa käydään läpi Pertti Pasasen elämää viihdealan ylittämättömänä monitaiturina ja ihmeellisten kojeitten keksijänä, viitisenkymmenen elokuvan ja yhtä monen pakettihakemuksen tekijänä, papukaija G.Pula-ahon luojana, mäkilingon isänä ja ohjelmaformaattien kehittelijänä. Rinnalla kulkevat perheenjäsenten, rakastettujen, ystävien ja työtovereiden kertomukset miehestä, jonka persoonallisuus oli yhtä villin monitahoinen kuin hänen uransakin.

Teoksessa on useita kuvaliitteitä.

Kariston Kirjapaino, Hämeenlinna 2002.
Kovakantinen, sivuja 313.


4,00 €

Varastossa:0kpl