Ostoskassisi on tyhjä.

Seppele Viipurille - Iris Kähäri


Sota on kulkenut Viipurin yli idästä länteen ja lännestä itään. Etenevien suomalaisten jäljessä kaupunkiin ovat saapuneet evakot, ne jotka ovat saaneet luvan palata, kuin muuttolinnut kotiseutuikävän vetäminä.

Kotikaupunkiinsa on palannut myös Inka Kostiainen, nuori ja työtä pelkäämätön toimistolotta. Mutta kuka ymmärtäisi palaajia? Kuka sen selittäisi, että on päästävä takaisin, Jenny Pajunkin, jonka elämä on ollut loputonta raatamista? Tai Lidia Ivakovskin, joka elää tsaarinajan muistoissaan, Raivolan ja Terijoen huvilaidylliä? Mitä he toivovat saavansa tässä puutteen, raunioiden, sotavankien ja sotilaiden kaupungissa? Ja mikä on tulevaisuus? Toivoa varjostaa tappion pelko, huhut kiertävät kaupunkia, pommikoneiden jylinä muistuttaa rauhan väliaikaisuudesta. Kun sitten vihollisen pelätty suurhyökkäys alkaa ja Inka jättää palavan kaupungin viimeisten joukossa, hän tietää, ettei paluuta enää ole.

Seppele Viipurille on kolmen eri ikäisen naisen kirja. Kolmen erilaisen kohtalon kautta piirtyy kuva karjalaisesta elämänmenosta, jonka sota on hajottanut muistoiksi.

2. painos.
Otava, Keuruu 1988.


Yksittäistuote

Myyty
Myyty