Ostoskassisi on tyhjä.

Saariston Lapset - Astrid Lindgren


Melkersonin tukholmalaisperhe lähtee kesän viettoon tuntemattomalle Saltkråkanin saarelle. Vanha Nikkarila, jonka epäkäytännöllinen isä-Melkerson on vuokrannut kesäkodiksi, osoittautuu tyystin erilaiseksi taloksi kuin kiinteistö-välittäjä on kuvaillut: katto vuotaa, rautahella savuttaa ja tuuli puhaltaa sisään rikkinäisestä ikkunasta.
Mutta jo viikon kuluttua perheestä tuntuu, kuin he olisivat asuneet Saltkråkanissa aina. Ranta-aittoineen, vanhoine kyläteineen, laitureineen ja kalastajaveneineen saari on hurmannut niin kirjailija-isän kuin isosisko Malinin puhumattakaan pojista, Johanista, Niklaksesta ja pikku Pellestä.
Yhtä ihastuttava kuin saari konsanaan on sen väki, joka ottaa suojelukseensa äidittömän kaupunkilaisperheen. Pelle saa sydänystävän tomerasta Pampulasta, jonka kannoilla kulkee uskollinen bernhardinkoira Laivuri. Seikkailuihin otetaan useimmiten mukaan myös pieni, nokkela Stina, saaren suuri sadunkertoja.

Astrid Lindgrenin kesänmakuinen kertomus on valloittanut jo monet lukijapolvet. Lämminhenkinen huumori, jännittävät juonenkäänteet ja mainio ihmiskuvaus yhdistyvät siinä mestarilllisesti. Kirja on käännetty useille kielille ja siitä on tehty myös elokuva.

235 sivua, kovakantinen
Bookwell Oy, 2002
12. painos - 55. tuhat


Yksittäistuote

Myyty
Myyty