Ostoskassisi on tyhjä.

Pure messinkiä - Erkki Lepokorpi


Soittajapojan tarina ja upea ajankuva vuosista 1936- 45. Lehtosen Jorman rakkaus musiikkiin syttyy, kun hän kuusivuotiaana näkee kirkossa viulua soittavan enkelin. Kokemus saa hänet ottamaan kotona puheeksi viulun hankkimisen. Tuollaiset toiveet eivät Pispalan työläisperheissä olleet ihan tavallisia- saati helppoja toteuttaa- mutta viulunsa poika saa. Jonain myöhempänä kesänä Jorma pääsee lomalle sukulaisten luo kauas Karjalaan. Siellä hän näkee ensi kertaa oikean tanssiorkesterin. Lavan kaiteella roikkuva poika menee täysin mykäksi, kun Eugen Malmsten nostaa kultaisen torven huulilleen ja päästelee "Some Of These Days"... Siinä samassa viulu on vaihtunut Jorman haaveissa trumpettiin. Mutta fox- trotin sytyttäviin rytmeihin yhtyy outo bassomainen kumina salmen toiselta puolen: Kannaksen suuret sotaharjoitukset ovat alkaneet.

Pure messinkiä on rikkaalla kielellä kerrottu kuvaus pienen pojan muusikkohaaveista keskellä sotiemme karua todellisuutta. Jorman Kaarina- äidin, nuoren tehtaantyöläisen ja sotalesken, kohtalosta kasvaa poikkeuksellisen kaunis, traaginen, tarkoin tutkittu naiskuva.

1. painos.
WSOY, Juva 1986.
Kovakantinen, sivuja 478.


Yksittäistuote

2,00 €
Tämä tuote on varattuna toisen asiakkaan ostoskassiin. Tule myöhemmin takaisin katsomaan, olisiko tuote vielä saatavilla!