Ostoskassisi on tyhjä.

Presidentin Ääni - Anwar El Sadat


Anwar Sadatin värikäs elämä maalaiskylän pojasta Niilin varrelta maailmanpolitiikan kiisteliyksi voimahahmoksi sisältää Egyptin lähihistorian kouhuvan draaman. Nuorukaisena hän heittäytyy maanalaiseen toimintaan brittien siirtomaavaltaa vastaan. Nuorena upseerina hän liittyy Nasserin johtamaan salaliittoon kuningas Farukia vastaan. Kiivaileva, romanttinen vallankumouksellinen joutuu kärsimään vakaumuksestaan vankiselleissä, mutta vankilavuodet ovat hänelle käänteentekevä, kypsentävä kokemus.

Hän on jälleen kiihkeiden tapahtumien keskellä vuonna 1952 ja saa kunnian julistaa maailmalle sanoman kuningasvallan kukistumisesta. Nasserin kaudella Sadat pysyy viisaasti sivussa kummimasta valtakamppailusta. Mutta presidentin äkillisen kuoleman jälkeen hän on valmis ottamaan maansa johdon käsiinsä. Hän osoittautuu presidenttinä rohkean toiminnan, lujien otteiden mieheksi niin sodassa kuin rauhan pyrkimyksissä.

Anwar Sadat puhuu kirjassaan häkellyttävän avoimesti yhtä hyvin tulenaroista suurpolitiikan kysymyksistä ja omasta kohtalon säätämästä tehtävästään kansansa johtajana kuin suhteestaan uskontoon ja ihmisyyteen. Hänen aseistariisuva vilpittömyytensä on täysin poikkeuksellista poliittisessa muistelma kirjallisuudessa. Mutta niin on myös hänen sijansa aikamme poliittisessa henkilögalleriassa.

WSOY:n graafiset laitokset, Porvoo 1978.
Kovakantinen, sivuja 333.


Yksittäistuote

Myyty
Myyty