Ostoskassisi on tyhjä.

Mannerheimin pöydässä - Risto & Ritva Lehmusoksa


Maistuisiko Mannerheimin kuha? Tai Marskin seljanka? Tai vorschmack marsalkka Mannerheimin tapaan?

"Mannerheimin pöydässä" on ensimmäinen kattava kokonaisesitys suuren hyvän ruoan ystävän Carl Gustaf Emil Mannerheimin kiehtovasta henkilökohtaisesta kulinaarisesta historiasta. Louhisaaren lapsuus, keisarillisen Pietarin vuodet, paluu Suomeen, ylipäällikkyys Mikkelissä - kaikkiin liittyy olennaisena osana aito kiinnostus hyvin valmistettuun ruokaan. Marsalkka Mannerheim tiesi, miltä hyvän ruoan tulisi maistua.

"Mannerheimin pöydässä" ei ole ainoastaan keittokirja, vaikka siinä onkin runsaasti yksityiskohtaisia ruokaohjeita. Se on myös kulttuurihistoriallinen kokonaiskuvaus. Risto & Ritva Lehmusoksa ovat perehtyneet kuhunkin aikakauteen ja ympäristöön ja kuvaavat niiden ominaispiirteet Mannerheimin ruokakokemusten ja makumieltymysten kautta.
Teoksessa on runsaasti kiehtovia tarinoita, kaskuja ja anekdootteja. Valokuvaaja Katja Hagelstamin tätä kirjaa varten ottamat upeat värikuvat niin eri puolilta Suomea kuin Pietaristakin rikastuttavat kokonaisuutta. Kiinnostavista, myös Mannerheim-museon arkiston kätköistä löytyneistä kuvista osa on ennen julkaisemattomia.

272 sivua, kovakantinen + muovikansi
Gummerus Kirjapaino Oy, 2005. 5. painos


Yksittäistuote

Myyty
Myyty