Ostoskassisi on tyhjä.

Lakeuden kutsu - Antti Tuuri


Romaanin tapahtumat keskittyvät yhteen kesäiseen päivään, joka on 19. heinäkuuta 1996. Tuona päivänä Erkki Hakala ostaa metallialan tehtaan, tapaa sukulaisensa, kuljettaa suvun miehiä nopealla amerikanraudalla ympäri maakuntaa ja eurokäytäntöisiä ravintoloita, käy pankissa pariinkin kertaan, jälkimmäisen kerran alkuyön hämärissä, ja ottaa pahasti yhteen tehtaan entisten omistajien kanssa.
Paljon on Suomessa muuttunut. Erkki Hakala tutustuu läheltä maakunnan käsitykseen Euroopan unionista. Yhä selvemmältä hänestä alkaa myös näyttämään, että viime vuosien talousrikollisten rinnalla Floridan kävijöiden synnit olivat pieniä, anteeksi annettavia. Erkin aviovaimu Kaisu lähti vihoissaan Floridasta lasta Pohjanmaalle synnyttämään. Nyt Kaisulla on toinenkin lapsi, poika, lapualaisen tekemä. Myös Kaisun kanssa on välit selvitettävä.

Lakeuden kutsu päättää Hakalan suvun vaiheista kertovan Pohjanmaa-sarjan. Aikaisemmat romaanit Uusi Jerusalem, Maan avaruus, Talvisota, Pohjanmaa ja Ameriikan raitti ilmestyvät uusina laitoksina. Kaikki sarjan teokset ovat luettavissa myös täysin itsenäisinä teoksina.

Antti Tuuri
Otava, 1997

Kovakantinen, sivuja 363


Yksittäistuote

Myyty
Myyty