Ostoskassisi on tyhjä.

Kuulustelu (DVD) - Jöhn Donner


Helsinki, syyskuu 1942. Nuori nainen on saanut kutsun saapua poliisin kuultavaksi. Hän on täydellistä suomenkieltä puhuva Neuvosto-desantti. Vakoiluradio, jonka hän on peloissaan jättänyt pesulaan säilytettäväksi, on kuitenkin jo löydetty.

Päämajan valvontatoimisto on kiinnostunut naisesta, samoin Valpo. Kykenevä, mutta nuori ja melko aggressiivinen kuulustelija Otto Kumenius ei saa naisesta otetta. Nainen väittää olevansa Elina Sigrid Hämäläinen. Radion löytyminen perustuu hänestä väärinkäsitykseen.

Pitkän kuulustelun aikana naisellekin vähitellen selviää, että poliisi on tietoinen hänen todellisesta nimestään. Hän on oikealta nimeltään Kerttu Nuorteva, Suomesta aikanaan karkoitetun Santeri Nuortevan Yhdysvalloissa syntynyt tytär.

Kerttu Nuorteva pysyy lujana eikä tunnusta kuin nimensä. Kuulustelu näyttää päättyneen umpikujaan. Vähitellen Paavo Kastari ottaa ohjakset käsiinsä ja alkaa hienovaraisesti pehmittämään Nuortevaa. Kastarilta vaaditaan kuitenkin pikaisia tuloksia ja aika uhkaa loppua kesken...

- Avaamaton
- Kesto: 1 h 43 min
- Ääniraita: suomi
- Tekstitykset: ruotsi ja englanti
- Ikäraja: 7+


Yksittäistuote

Myyty
Myyty