Ostoskassisi on tyhjä.

Kuka vartijoita vartioi - Leena Lander


Vuoden 1895 jouluaattona suomalainen fregatti Palme joutuu merihätään Irlannin merellä Kingstownin sataman suulla. Viisitoista vapaaehtoista, miestä lähtee pelastamaan haaksirikkoisia. Myrsky kaataa pelastusaluksen ja meripelastajat hukkuvat, mutta kaikki suomalaislaivalla olleet saadaan turvaan tapaninpäivänä, joukossa kapteenin vaimo ja pieni tytär.
Palmen tapaus on aikansa suuri mediatapahtuma ja tragedian jälkeen perustettu avustussäätiö kerää lyhyessä ajassa hämmästyttävän summan. Kapteenia houkutellaan liittoutumaan säätiötä hallinnoivien liikemiesten kanssa. Syntyy ahneuden ja korruption kierre, jossa voimakastahtoisen varustajaisän alistama poika yrittää epätoivoisesti paikata aiheuttamansa tappion.
Kapteenin vaimo joutuu ratkaisemaan, voiko rakkautta olla ilman kunnioitusta. Palmen ensimmäisen perämiehen pitää valita oma suuntansa: onko hän uskollinen totuudelle vai työnantajalleen.
Kuka vartijoita vartioi kuvaa kahta vuodenvaihteen viikkoa vuosina 1895 ja 2012. Tarinan nykytasossa onnettomuutta tutkii Palmen kajuuttapalvelijaksi päätyneen salamatkustajan pojantyttärentytär yhdessä eläkkeellä olevan kommodorimiehensä kanssa. He ovat matkustaneet joulun juhlakaudeksi Irlantiin selvittääkseen, mitä tapahtui pojalle, joka karkasi turkulaisesta orpokodista ja kätkeytyi satamasta lähteneeseen laivaan?
Tiukasti tositapahtumiin perustuva romaani on vangitseva kuvaus ihmismielestä, kun navigaatio pettää ja kirjavien meriselitysten pitäisi peittää alleen myös pitkään kytenyt kolmiodraama.

Bookwell Oy, 2015
496 sivua, kovakantinen + muovikansi


Yksittäistuote

4,00 €
Tämä tuote on varattuna toisen asiakkaan ostoskassiin. Tule myöhemmin takaisin katsomaan, olisiko tuote vielä saatavilla!