Ostoskassisi on tyhjä.

Kortteli sataman laidalla


Suomen teknillinen korkeakoulu 1908-1941

Teknillinen korkeakoulu sai yliopiston statuksen 2. huhtikuuta 1908, kun entinen Polyteknillinen Opisto muutettiin Suomen Teknilliseksi Korkeakouluksi. Tällöin se sai oikeuden myöntää tohtorin tutkintoja, vakituiset opettajat nimitettiin professoreiksi ja teekkareille annettiin heti opintojen alussa ylioppilaan arvo. Teknillinen korkeakoulu viettää vuotta 2008 tekniikan yliopistotasoisen tutkimuksen ja opetuksen satavuotisjuhlavuotena. Juhlavuoden merkeissä päätettiin julkaista myös teknillisen korkeakouluopetuksen historia, jonka kustantajaksi valittiin WSOY.
Kaksiosaisen satavuotishistoriateoksen tutkimus- ja kirjoitustyötä on tukenut vuonna 2003 perustettu juhlavuoden historiatoimikunta.Kirjoitustyöstä on vastannut filosofian tohtori, historiantutkija Panu Nykänen. Hän väitteli vuonna 2000 Helsingin yliopistossa Suomen historian alalta (Bensiinihiilivetyjen valtiaat - voitelu- ja moottoripolttoaineiden tutkimus Suomessa ennen vuotta 1948) ja työskenteli Helsingin yliopistossa, Tekniikan akateemisten liitossa sekä Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan arkistonhoitajana ennen siirtymistään TKK:n historian kirjoittajaksi vuonna 2003. Panu Nykänen on myös TKK:n tekniikan historian dosentti.
Teos jakaantuu luonnollisella tavalla kahteen ajallisesti likimain yhtä suureen osaan. Ensimmäinen käsittelee aikaa Polyteknillisen Opiston muuttamisesta Teknilliseksi korkeakouluksi. Toinen osa kattaa ajanjakson vuodesta 1945 nykypäivään saakka. Osat Kortteli sataman laidalla ja Otaniemen yhdyskunta ovat saaneet nimensä TKK:n kampusten mukaan.

Kirjan kansissa mustia läikkiä.

1.painos
Kovakantinen, sivuja 350
WSOY, 2007


Yksittäistuote

Myyty
Myyty