Ostoskassisi on tyhjä.

Kolmastoista kylä - Romain Sardou


Talvella 1284 "pirun pakkaset" piinaavat Etelä-Ranskaa. Kylmyys on niin hirvittävä, että Draguanin kylässä oleva Neitsyt Marian patsaskin halkeaa. Draguanin piispa, monseigneur Haquin, on huolissaan, sillä kovin monet voimat koettelevat hänen hiippakuntaansa. Vastoin käymiset ovat alkaneet edellisenä vuonna, kun kaksi pikkutyttöä on löytänyt joesta silvottuja ruumiinkappaleita. Karmea tapaus on jäänyt ratkaisematta, ja se herättää yhä kauhua paikkakunnan asukkaissa.

Yllättäen piispa Haquin saa salaperäisen vieraan. Muukalaisen jo mentyä piispa löydetään kammionsa lattialta murhattuna. Kuka vieras oli? Millä asialla hän liikkui?

Murhan jälkeen selviää, että hiippakuntaan kuuluu kylä, joka on ollut vuosikaudet unohduksissa ja oman onnensa nojassa. Se on monen päivämatkan päässä lähimmästä asutuksesta, ja sitä ympäröi suoalue, jolla huhutaan olevan ruttoa. Viime työkseen piispa on värvännyt kylään papin: työn ottaa vastaan vastavalmistunut hengenmies, erikoislaatuinen nuorukainen nimeltään Henno Gui. Unohdettu kolmastoista kylä alkaa pian katollisen kirkon korkeissa virkamiehissä aina Vatikaania myöten.

Bazar, 2010.
Kovakantinen, sivuja 366.


Yksittäistuote

3,00 € 2,00 €
Tämä tuote on varattuna toisen asiakkaan ostoskassiin. Tule myöhemmin takaisin katsomaan, olisiko tuote vielä saatavilla!