Ostoskassisi on tyhjä.

Kansansivistäjiä Kauhavalta - Matti Sippolan sukuseura ry


Matti Yrjönpoika Sippola syntyi Kauhavalla vuonna 1848. Elämänsä aikana hän ehti toimia kaivertajana, kauppiaana Kauhajärvellä, lyseon vahtimestarina Vaasassa sekä maanviljelijänä Kauhavalla, missä kuoli vuonna 1908. Ministeri Jaakko Numminen kertoo hänen ansioistaan mm.: "Matti Sippola oli merkillinen ja merkittävä kansallisten aloitteiden mies. Tunnetuimmaksi hän on tullut Suomen ensimmäisen nuorisoseuran Kauhavan Nuorisoyhtiön perustajana, mutta hän oli aloittamassa monia muitakin yhdistyksiä. Hän kuului niihin miehiin, jotka veivät kansallisen herätyksen todella kansan keskuuteen, pitäjien ja kylien talonpoikien ja käsityöläisten pariin, mutta myös varhaisen kaupunkiyhteisön käsityöläismaailmaan ja ylipäätään henkisistä pyrinnöistä kiinnostuvan väestön keskuuteen."
Jos Matti Sippola oli aikansa monitoimimies, eivät hänen lapsensakaan toimettomia olleet. Matti Sippolan kahdestatoista lapsesta kuudesta tuli opettaja ja viisi suuntautui teknisille aloille. Useat heistä hakivat opppia ja kokemusta ulkomailta, jopa Amerikasta asti. Pojista kolme lähti jääkärikoulutukseen Saksaan.
Opetustoimi ja käytännön alat ovat kiinnostaneet myöhempiäkin sukupolvia. Myös Matti Sippolan lapsenlasten joukossa oli sotasankareita, jopa yksi Mannerheim-ristin ritari. Kirja seuraa tarkasti vielä Matti Sippolan neljänkymmenen lapsenlapsen elämänkaarta ja antaa sitä kautta mielenkiintoisen kuvan elämästä sekä autonomisessa että itsenäisessä Suomessa.

356 sivua, kovakantinen
Savion Kirjapaino oy, 2004


Yksittäistuote

Myyty
Myyty