Ostoskassisi on tyhjä.

Kaikessa mukana, Hella Wuolijoki ja hänen näytelmänsä - Pirkko Koski


Vuosisadan alussa Virosta eloisuudellaan, ryhdillään ja sanavalmiudellaan huomiota herättäny tyttö Helsingin yliopistoon opiskelemaan kansantiedettä. Hän oli Ella Murrik ja hänestä tuli Hella Wuolijoki.

Tämä Hella Wuolijoen poikkeukselliset elämänvaiheet kertova teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa. Nuori Hellla haaveili kirjailijanurasta, mutta hänestä tuli myös taloudellisten vaikeuksien kanssa kamppaileva aviovaimo, eronnut, vauras, kartanonrouva, sahaomistaja ja puutavaran välittäjä, kuritushuonevanki, kansanedustaja ja yleisradion pääjohtaja. Kirjailija Hellla Wuolijoesta ja hänen taiteestaan sekä niiden yhteyksistä rakentuu mielenkiintoinen kuva. Esiin kasvaa tausta, jolta esimerkiksi Bertolt Brechtin kanssa yhdessä tehty Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle sekä teattereiden ohjelmistoihin säännöllisesti palaavat Niskavuori-näytelmät nousevat.

Hella Wuolijoki eli vaikuttavan elämän, jossa oli merkittäviä huippuja ja suuria pettymyksiä. Aina hän oli kuitenkin oman elämänsä määrääjä, aktiivinen toimija.

Otava, Keuruu 2000.
Kovakantinen, sivuja 304.


Yksittäistuote

Myyty
Myyty