Ostoskassisi on tyhjä.

Erottamattomat


Kirjailija Bruce Chatwin yllätti Englannin kirjalllisen yleisön ankkuroimalla kolmannen teoksensa walesilaiseen maalaiskylään.

"Erottamattomat kertoo kahden yksinkertaisen, mutta omalla tavallaan merkillisen ihmisen elämäntarinan kehdosta hautaan. Lewis ja Benjamin Jones ovat identtiset kaksoset, joiden välillä vallitsee lähes symbioottinen yhteys. Kun ampiainen pistää toista, myös toista koskee. Lapsena heillä on oma kieli, vanhana he eivät tarvitse enää sanoja. Toistensa lisäksi heillä on äitinsä, epäsäätyisen avioliiton solminut kaunis lähetyssaarnaajan tytär. Pahansisuinen isä on sotajalalla naapurien kanssa ja karsastaa vaimonsa vieraita tapoja.

Veljesten vartuessa ulkomaailma uhkaa erottaa heidät. Lewisin joutuessa töihin naapurikylään Benjamin hautoo itasemurhaa. Pahin kriisi on Benjaminin joutuminen asepalvelukseen ensimmäisen maailmansodan syttyessä; hän ei kestä eroa vaan joutuu häpellisesti palautetuksi. Jonkin aikaa Benjamin haaveilee naisista, mutta ne ajatukset jäävät pian.
Vanhempien kuoltua aika pysähtyy maatilalla. Neljäkymmentäkaksi vuotta veljekset työskentelevät rinta rinnan, nukkuvat viattomasti vieretysten vanhempiensa aviovuoteessa ja vaalivat äitinsä muistoa.

Erottamattomat huokuu menneen ajan lumoa. Veljesten rajoittunut, lapsenomainen elämä näyttäytyy miltei raamatullisessa valossa."

Tammi, 1983, ensimmäinen painos


Yksittäistuote

Myyty
Myyty