Ostoskassisi on tyhjä.

City on sinun, kuinka uusi kaupunkikulttuuri tuli Helsinkiin


1980-lunun jälkipuoliskolla Helsingin ilmassa oli suuren vapautumisen tuntua. Perustettiin uusi baareja, kahviloita ja kuntosaleja. Radio Citystä kuului Rockia ja Stadin slangia aamusta iltaan. Klubeilla juhlittiin entistä vapaammin ja myöhempään. Vastaperustetun City-lehden rohkea nuori journalismi ja estoton kulutuseetos olivat jotain sellaista, mitä ei YYA-Suomessa ennen ollut nähty.

1990-luvun alun lamavuosina juhlinta hiljeni, mutta muutokset jatkuivat. Ajan ilmiöitä olivat ulkomaalaisten määrän kasvu, teknoravet, kännykät, huumeet ja uudenlainen pienyrittäjyys, joka poiki Helsinkiin festivaaleja, putiikkeja ja keskiolutbaareja. Leningrad Cowboys esiintyi senaantintorilla, ja jääkiekon maailmanmestaruus räjäytti koko kaupungin voitonjuhlaan.

City on sinun tarina siitä, kuinka uusi, elävä, moniarvoinen kaupunkikulttuuri murtautui Helsinkiin. Se kertoo pörssijuppien tempauksista, Cafe Metropolin soitetuimmista leveyistä ja uusien kaupunkimedioiden kulissientakaisista valtataisteluista. Mukana ovat ajan keskeiset cityhahmot General Njassasta Teppo Turkkiin ja Laila Snellmannista Sam Inkiseen.

Antti Isokangas, Kaappo Karvala, Markus Von Reichee.
Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2000.
Pehmeäkantinen, sivuja 140.


Yksittäistuote

Myyty
Myyty