Ostoskassisi on tyhjä.

Chaplin - Peter von Bagh


Charles Chaplin (1889-1977) oli paitsi 1900-luvun tunnetuin elokuvantekijä myös aikansa kuuluisin ihminen. Hänestä on kirjoitettu satoja kirjoja, jotka pääsääntöisesti keskittyvät Chaplinin henkilhistoriaan ja hänen yksityiselämänsä draamoihin. Peter von Baghin teoksen pääroolissa ovat elokuvat. Niistä piirtyy kokonaiskuva ihmisen ikäkausista, kantavana teemana sivullisuuden kokemus. Teokset ja elämä ovat lopulta erottamattomia, ja kuvien yksityisyyden alla on aina historian väkevä läsnäoli; menneen vuosisadan ohjaajista Chaplin on yhä kaikkein ajankohtaisimpia.

Peter von Baghin Chaplin on sekä henkilökohtainen että keskusteleva. Kirja antaa havainnoillisen kuvan suuren ohjaajanäyttelijän työskentelytavoista ja niistä keinoista, joilla hän kehitteli dramaturgista iskuaan. Mukana on runsaasti maailman parhaiden elokuvakirjoittajien ja aikalaisten lausuntoja, joista välittyy koskettavalla tavalla vuosisadan kuuluisimpien elokuvien alkuperäinen katsomiskokemus.

Teos sisältää ennen julkaisematonta materiaalia Chaplinin arkistoista: luonnokset ja työskentelypäiväkirjaotteet muodustavat tutkimusmatkaksi jäljittelemättömän taiteilijan ajatusmaailmaan ja luomisprosesseihin.


Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2013.
Kovakantinen, sivuja 495.


Yksittäistuote

Myyty
Myyty