Ostoskassisi on tyhjä.

Annan nuoruusvuodet - L.M. Montgomery


Kirja kertoo vanhoista sisaruksista Marillasta ja Matthew’sta, jotka adoptoivat 11-vuotiaan orpotytön Anna Shirleyn. Heidän tarkoituksenaan oli alun perin tilata itselleen poika auttamaan Matthew’ta tilan hoidossa, mutta väärinymmärryksen kautta heille lähetettiinkin tyttö. Juna-asemalta orpolasta hakemaan lähtenyt Matthew yllättyy pahanpäiväisesti kohdatessaan pojan sijasta tytön. Hän ei henno sanoa tytölle, että tämä on väärää sukupuolta, vaan päättää jättää ikävän tehtävän Marillan vastuulle.
Kotimatkalla Matthew huomaa nopeasti, että tyttö on hyvin "mielenkiintoinen tapaus" ja hän tulee siihen tulokseen, että haluaisi miellään pitää Annan, vaikka tämä onkin tyttö. Marillan on sen sijaan vaikeampi niellä erehdystä ja hän haluaisi lähettää tytön takaisin. Väärästä sukupuolestaan huolimatta Anna onnistuu sulattamaan lopulta myös Marillan sydämen ja saa jäädä asumaan sisarusten luokseen Vihervaaraan (Green Gables).
Kirjassa seurataan Annan elämänvaiheita 16-vuotiaaksi asti, mutta teoksessa painottuvat hänen ensimmäiset vuotensa Marillan ja Matthew’n kasvattina, sillä loppua kohden kerronnan tahti kiihtyy. Kirjan juoni rakentuu episodimaisesti erilaisten seikkailujen ja tapahtumien varaan. Päähenkilöllä Annalla on taipumuksena joutua monenlaisiin hankaluuksiin, ja kirjassa seurataan sankarittaren edesottamuksia usein humoristiseen, mutta myös lempeään ja ymmärtävään sävyyn.

18.painos
Kovakantinen, sivuja: 281
Wsoy, 2000


Yksittäistuote

Myyty
Myyty