Ostoskassisi on tyhjä.

Al Caponen elämä ja maailma - John Kobler


John Koblerin jännittävä ja realistinen kirja Chigagon gansterimaailmasta!

"Miten köyhän italialaissiirtolaisen poika saattoi hallita amerikkalista suurkaupunkia välittämättä rikoslaista ja politiikoista?

Kieltolain voimaan tulo Amerikassa loi valtaisat markkinat laittomalle alkoholille. Alamaailma otti toiminnan haltuunsa ja sai siitä suunnattomat voitot. Gsndterit pystyivät lahjomaan viranomaiset katsomaan sormien läpi heidän puuhiaan ja myös poliitikot olivat lahjottavissa...

Chigagon alamaailmaa johti rautaisella otteella FBI:n "yhteikunnan vihollinen numero ykköseksi" nimeämä Al Capone. Hän raivasi tieltään muita rikollisjengejä ja sai bisneksensä kukoistamaan. Mutta kilpailu oli kovaa ja gansterien keskinäiset reviiririidat johtivat lukuisiin murhiin.

Capone eli kuin renesanssiruhtinas hovinsa keskellä ja hän muisti myös vähäosaisia saaden osakseen paljon ihailua kansan keskuudessa. Vaikka hän toimi liiketoimissaan lähes avoimesti ei poliisi saanut häntä koskaan vastuuseen rikoksistaan. Vasta veropetossyyte vei hänet vankilaan ja tuomion jälkeen hän oli muuttunut mies. Toiset mafiosot jatkoivat hänen paikallaan."

Alkuteos: Capone - The Life and World of Al Capone, 1971
Art House, 2005, ensimmäinen painos
421 sivua, kovakantinen


Yksittäistuote

Myyty
Myyty